zaterdag, 31. december 2005 - 14:36

Medische diensten in de gevangenissen scoren slecht

Amsterdam

Medische diensten in de gevangenissen hebben in 2005 slechter gescoord dan in 2004, dat zegt de Europese Organisatie ter bescherming van de rechtspositie van Gedetineerden Nederland (EORG Nederland). In de afgelopen 6 maanden zijn bij de EORG Nederland 15 klachten binnen gekomen.

Over de jaren van 2000 t/m 2003 scoorden de medische diensten ook al slecht, 2004 was een beter jaar en 2005 was weer een slecht jaar, aldus de EORG Nederland. De EORG Nederland wil vanaf 2006 vaker klachten doorsturen naar de inspectie voor de gezondheidszorg en tegen artsen die slecht functioneren een klacht indienen bij het medisch tuchtcollege.' klachten die wij binnenkrijgen van gedetineerden gaan in ieder geval in kopie door naar de inspectie', aldus de EORG Nederland.

De klachten die de EORG de afgelopen zes maanden heeft binnengekregen gaan voornamelijk over het niet serieus nemen van gezondheidsklachten en klachten van psygische aard, het niet serieus nemen van klachten, door het verstrekken van een 'paracetamolletje' is natuurlijk een ernstige zaak, aldus de EORG. Gedetineerden die tijdelijk zijn gehuisvest in het penitentiair ziekenhuis zijn dik tevreden over de deskundigheid daar.
Provincie:
Tag(s):