zaterdag, 15. oktober 2005 - 11:01

Meer ernstige delicten Rotterdam-Rijnmond

Rotterdam

Het aantal zware delicten dat in de regio Rotterdam-Rijnmond wordt gepleegd blijft stijgen. In de eerste tien maanden van dit jaar zijn er al 27 mensen door een misdrijf om het leven gekomen. Dat is nu al meer dan een jaar eerder. In heel 2004 kwamen 26 mensen door moord of doodslag om het leven.

De meest opzienbarende zaak van het afgelopen jaar was wel de moord 76-jarige vrouw uit Vlaardingen. Haar zoon, de 43-jarige computerdeskundige Ronald Z., bracht haar in februari om het leven om haar vervolgens te villen en vervolgens, gehuld in haar huid, het verkeer te regelen. De rechtbank verklaarde Z. afgelopen week ontoerekeningsvatbaar en heeft hem tbs met dwangverpleging opgelegd.
<BR>
<BR>2005 Is overigens niet het jaar met de meeste geweldsmisdrijven. In 2001 vielen er bij diverse incidenten 46 slachtoffers. Een woordvoerder van het politiekorps Rotterdam-Rijnmond verklaarde vrijdag tegenover RTV Rijnmond dat de veiligheidssituatie in de regio het afgelopen jaar niet is verslechterd. 'Het is onweerlegbaar veiliger geworden', concludeerde hij.
<BR>
<BR>©BON / Archieffoto’s FBF.nl
Provincie:
Tag(s):