donderdag, 21. april 2005 - 14:57

Meer vermogen voor Minardi

De komende race zal Minardi rijden met dezelfde Cosworth motor als Red Bull Racing. Het nieuwe Minardi PS05 chassis is speciaal rondom deze TJ2005 V10 Serie 10 motor van Cosworth. Red Bull Racing heeft met deze motor iedere race nog punten gescoord dit seizoen. De motor heeft minimaal 60 pk meer dan de oude motor.

“De laatste TJ2005 motor heeft veel verbeteringen ten opzichte van de oude. Er zijn altijd een klein aantal onderdelen die teamspecifiek zijn om de motor in de wagen te bouwen, maar beide motoren hebben dezelfde specificatie,�aldus Cosworth’s manager Tim Roustis.

De eerste Minardi met TJ2005 motor heeft een succesvolle shakedown achter de rug afgelopen week in Mugello. Er zijn 200 kilometer zonder problemen afgelegd.

De update voor de motor die halverwege het seizoen komt is echter wel exclusief voor Red Bull Racing. “Deze motor is op het moment in ontwikkeling en zal nog meer vermogen hebben dan de serie 10 motor. De tussenversie, de serie 11 motor met 30 pk vermogenswinst en een toerental van 19.000 toeren is al succesvol getest door Red Bull Racing,� aldus Roustis.
Categorie:
Tag(s):