zondag, 1. mei 2005 - 21:27

Meisje gaat in rook op

Enschede

Bij een uitslaande brand zaterdagnacht, op de bovenverdieping van een kantoorpand aan de Deurningerstraat, zagen getuigen dat een meisje achter het raam om hulp riep. Zij probeerden het pand binnen te komen maar dat lukte niet meer. De brandweer onderzocht meteen na aankomst het hele pand maar trof het meisje niet meer aan. Ze lijkt letterlijk in rook te zijn opgegaan.

De brand brak zaterdagnacht uit rond 00.30 uur. Langsfietsende getuigen zagen een meisje om hulp roepen achter een raam en probeerden via de achterkant van het pand naar binnen te komen, maar dat lukte niet meer door de hevige rookontwikkeling. Bij aankomst van de brandweer (de brandweerkazerne ligt om de hoek) gingen brandweerlieden met persluchtmaskers meteen het pand binnen na een paar deuren te hebben geforceerd.

In het hele gebouw troffen ze het meisje niet meer aan, en niemand wist waar ze gebleven was, er wordt ook niemand vermist. De politie onderzoekt momenteel de zaak en vermoedt dat het meisje bij inbrekers hoort die bezig waren met inbreken en de brand hebben gesticht om sporen uit te wissen. Waarschijnlijk heeft het vuur te snel om zich heen gegrepen en raakte ze in paniek.

Toch moet ze op de één of andere manier nog ontsnapt zijn. De politie heeft sporen gevonden maar die zijn niet erg bruikbaar. Vooralsnog staan de politie en de eigenaar van het pand voor een raadsel.

© BON/foto's: Jack Huygens
tekst: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):