dinsdag, 7. juni 2005 - 17:31

Meisje mishandeld door groep meisjes

Leeuwarden

Een 16-jarig meisje uit Leeuwarden is maandag rond 16.00 uur mishandeld door een groep meisjes op de kermis op het Ruiterskwartier. Ze had daar ruzie gekregen met de groep, die deels bestond uit voor haar bekende meisjes. Ze was door de groep in het nauw gedreven waarna ze van één van de meisjes een harde klap in het gezicht kreeg en door twee anderen dames was ze bespuugd.

Een onbekende jongeman is tussen haar en de groep ingesprongen en heeft de groep weggeduwd. Door de klap liep ze een losse tand op en moest zich laten behandelen door een tandarts. Ze heeft aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek. De jongeman is onbekend gebleven. De politie doet aan hem een oproep zich te melden omdat zijn getuigenverklaring van belang kan zijn.

's Avonds werd opnieuw aangifte gedaan van mishandeling op de kermis. Omstreeks 19.15 uur was een 18-jarige meisje uit Leeuwarden geslagen en geschopt door een groep van drie andere meisjes. De aangeefster en de verdachten kenden elkaar. Aanleiding was vermoedelijk een eerdere ruzie. Ook hier stelt de politie een onderzoek naar in. ©BON/foto: DASfotografie/Jelle Bosma
Provincie:
Tag(s):