maandag, 28. februari 2005 - 11:07

Melbourne klaar voor de Grand Prix

Nog maar een paar dagen en dan is het zover, de eerste Grand Prix staat voor de deur en start net als de afgelopen 10 jaar in Melbourne. Aangezien dit het 10e jaar is voor Melbourne is het dit jaar extra speciaal. Op woensdag 2 maart is er de streetparade, waarbij er een paar Formule 1 auto’s en V8 Supercars door de straten van Melbourne zullen racen als een soort van voorproefje voor de Grand Prix.

Donderdag 3 maart is ‘People’s Day’ waarbij de toegang gratis is voor iedereen. Dit is gedaan om dus de ’10 year anniversary’ te vieren. Het is het hele weekend een volgepakte programma, met o.a. de V8 Supercars, verschillende celebrity races, en ook de populaire ‘Ultimate Speed Comparison’ is een van de voorprogramma’s waarbij een BMW straatauto, een BMW raceauto en een BMW WilliamsF1 het tegen elkaar opnemen.

Het mooie aan Albert Park is, dat het circuit nog gewoon toegankelijk is voor het publiek tot 2 dagen voor de Grand Prix, mensen kunnen dus gewoon nog rondlopen op het circuit en een kijkje nemen in de pits, waarbij de meeste spullen inmiddels al zijn aangekomen op het circuit inclusief de safety cars van de FIA. Het circuit is inmiddels ook al bijna gereed en alleen de ‘finishing touches’ is nodig zoals het verven van de curbstones.

Voor Nederland wordt het dit jaar ook een speciale Grand Prix, omdat Christijan Albers in actie komt voor Minardi en ook Robert Doornbos zal actief zijn op de vrijdag voor het team van Jordan.
Categorie:
Tag(s):