maandag, 12. december 2005 - 13:10

'Meneer Frits' was een 'Toffe peer'

Eindhoven

Maandag is ‘meneer Frits’ begraven. De 100-jarige oud-topman van Philips die vorige week overleed, werd onder grote belangstelling van duizenden belangstellenden de laatste eer bewezen. Eén van Frits grootste bewonderaars, Johan van der Velden uit Eindhoven, heeft afgelopen week uit respect voor wat ‘Meneer Frits’ heeft gedaan voor Eindhoven, een tatoeage laten zetten op zijn lichaam.

Toen Johan het overlijden van Frits Philips in het nieuws hoorde, twijfelde hij geen moment. Hij belde meteen een vriend, die bij hem direct aan de gang ging om de tatoeage te zetten. In totaal heeft het elf uur geduurd, maar dat had Johan graag over voor iemand die het Nederlandse bedrijfsleven weer 'op de kaart' heeft weten te krijgen. Ook Johan die geen wedstrijd mist van zijn Eindhovendse voetbalclub PSV, nam vandaag net als één van de vele anderen supporters, afscheid van 'Mijnheer Frits'.

Voorafgaand aan de begrafenis vond in het muziekcentrum een dankdienst plaats waar onder grote belangstelling zijn kleinzoon Frits Philips junior sprak. Om twee uur werd Frits Philips in besloten kring worden begraven.
Provincie:
Tag(s):