dinsdag, 1. februari 2005 - 23:55

Mercedes-Benz sportieve zescilinders

Amsterdam

Met de introductie van twee nieuwe zescilinder motoren biedt de Mercedes-Benz C-Klasse vanaf het voorjaar van 2005 nog meer dynamiek en rijplezier en zet dit populaire model tevens nieuwe maatstaven wat betreft brandstofverbruik en uitlaatgasemissies. De C 320 CDI en C 350 met V6-motor leveren meer vermogen en koppel dan andere motoren in dit segment. De C-Klasse modellenreeks wordt bovendien uitgebreid met een speciale 'Sport Edition' waarin het dynamische karakter van de C-Klasse nog eens extra sportief is verpakt.

De reeks dieselmotoren voor de C-Klasse wordt binnenkort aangevoerd door een nieuwe V6-motor met een vermogen van
165 kW/224 pk. De nieuwe krachtbron biedt 32 procent meer nominaal vermogen dan de vijfcilinder-in-lijnmotor van de
C 270 CDI (125 kW/170 pk) die hij vervangt. In combinatie met de optionele 7G-TRONIC zeventraps automatische transmissie, een primeur in de C-Klasse, levert het nieuwe model ruim 27 procent meer koppel dan het voorgaande model. Het nominale koppel van 510 Nm, een recordwaarde voor een zescilinder dieselmotor, is voorhanden vanaf slechts 1600 omw./min. en blijft op een constante waarde tot 2800 omw./min. Hierdoor accelereert de C 320 CDI (sedan) in slechts 6,9 seconden van 0 naar 100 km/u en bedraagt de tussenacceleratie van 60 naar 120 km/u slechts 6,2 seconden. Ook in dit segment wint de dieseltechnologie aan dynamiek.

En ondanks zijn aanzienlijk hogere prestaties, is de nieuwe zescilinder sedan even zuinig als zijn voorganger, gelet op zijn brandstofverbruik van slechts 7,3 à 7,6 l/100 km (gecombineerd brandstofverbruik met 7G-TRONIC, volgens richtlijn 93/116/EU).

'Sport Edition' uitvoering voor sedan, combi en sportcoupé
De aanduiding 'Sport Edition' staat voor een speciaal uitrustingsniveau van de C-Klasse dat vanaf maart 2005 leverbaar is op de sedan, combi en sportcoupé. Dit uitrustingsniveau wordt aangeboden in twee versies: een aantrekkelijk geprijsde basisversie en de 'Sport Edition+' versie.

Het uiterlijk van de 'Sport Edition' onderstreept het dynamische karakter van de C-Klasse en bevat onder andere 17-inch zesspaaks lichtmetalen velgen, banden in de maat 225/45 R 17 (voor) en
245/40 R 17 (achter) en bi-xenon koplampen. Tot het 'Sport Editon+' pakket behoren ook nog eens de opvallende kenmerken van het AMG bodystyling pakket met gemodificeerde voor- en achterbumpers en zijskirts en een sportonderstel ('Sport Edition+').
De grille van de sedan en combi is voorzien van een opvallende zilverkleurige laklaag, terwijl de sportcoupé is uitgerust met een EVOLUTION grille. Andere kenmerken zijn portiergrepen in de carrosseriekleur, verchroomde uitlaatpijpen en flankbeschermers met het 'Sport Edition' logo.

Ook in het interieur vallen de sportieve elementen op, zoals het standaard gemonteerde driespaaks stuurwiel met uitsparingen voor de duimen, de ergonomisch vormgegeven zilverkleurige versnellingspookknop, de vloermatten met zilverkleurige bies en de pedalen met zwarte rubber noppen. Aluminium sierdelen in de middenconsole en sportieve zilverkleurige wijzerplaten van de instrumenten zijn andere opvallende details. De uitgebreide standaarduitrusting van deze speciale uitvoering omvat tevens een Audio 20 radio-/CD-speler.
De 'Sport Edition' uitvoering van de C-Klasse is met alle motoriseringen leverbaar in de metallic kleuren iridiumzilver of diamantzwart, telkens met een zwart interieur.
De belangrijkste kenmerken van de 'Sport Edition' uitvoering op een rij:
Exterieur
- 17-inch zesspaaks lichtmetalen velgen
- Bi-xenon koplampen
- Banden in de maat 225/45 R 17 (voor) en 245/40 R 17 (achter)
- Flankbeschermers met 'Sport Edition' logo
- Zilverkleurige grille voor de sedan en combi, EVOLUTION grille voor de sportcoupé
- Speciale metallic lakkleuren: iridiumzilver en diamantzwart
- Portierhandgrepen in carrosseriekleur en verchroomd uitlaatsierstuk
- 'Sport Edition+' heeft ook nog eens:
* AMG bodystyling pakket met voor- en achterbumpers en zijskirts
* Sportonderstel
Interieur
- Audio 20 radio-/CD-speler
- Instrumenten met zilverkleurige wijzerplaten
- Driespaaks stuurwiel met uitsparingen voor de duimen
- Ergonomisch gevormde, zilverkleurige versnellingspookknop
- Zwart interieur
- Middenconsole met aluminium strips
- Pedalen met zwarte rubber noppen
- Zwarte vloermatten met 'Sport Edition' logo
Categorie:
Tag(s):