donderdag, 17. november 2005 - 13:15

Mercedes G-klasse blijft in productie

Mercedes houdt de G-klasse de komende jaren in het leveringsprogramma. De G-klasse is sinds 1979 in productie maar blijft nog steeds zeer populair. Ondanks de op stapel staande opvolger ziet Mercedes genoeg afzetmogelijkheden.

De G-klasse is een begrip. De oersterke terreinauto wordt sinds 1979 in het Oostenrijkse Graz bij Magna Steyer geproduceerd. De auto staat al 26 jaar in de prijslijsten bij Mercedes en in die tijd zijn er 185.000 G-klasses geproduceerd. Ondanks zijn lange leven blijft de auto bij een grote groep klanten nog steeds zeer populair.

Het valt niet te ontkennen dat de Mercedes G-klasse qua design zijn langste tijd heeft gehad. Toch kan de auto nog steeds prima mee. Kijk eens naar de populaire Hummer-modellen. Die zijn qua design ook niet de meest aërodynamische en mooi vormgegeven modellen. Toch zijn het zeer populaire modellen. Datzelfde geldt voor de G-klasse. Mercedes heeft met deze auto een maatstaf neergezet. De G-klasse beschikt over fantastische terreinkwaliteiten en is in de loop van de jaren grondig vernieuwd qua techniek. Een jaar geleden presenteerde Mercedes zelfs nog een AMG-versie.

De G-klasse is leverbaar als 3-deurs, 3-deurs ´cabrio´ en 5-deurs. In Nederland beginnen de prijzen bij € 76.150,- voor de driedeurs G-klasse met 2.7 liter dieselmotor. De 5-deurs G-klasse 270 CDI is er vanaf € 82.950,- en voor de ´cabrio´ met 3.2 liter benzinemotor moet € 94.000,- worden betaald.
Categorie:
Tag(s):