donderdag, 7. juli 2005 - 11:49

Met een parasolvlucht terug uit Turkije

Noordwijk

Zoals je met een gipsvlucht van je wintersportvakantie terug kan komen, kan je nu ook met een ‘parasolvlucht’ van je vakantie terug keren. Vanaf eind deze maand organiseren de hulpcentrales Eurocross en SOS International vluchten vanuit Turkije. Eén per week kunnen vakantiegangers met medische problemen met de vluchten terugkeren naar Nederland.

‘We vliegen op Turkije omdat we daar problemen hebben bij het terugbrengen van mensen. Het toerisme naar die landen neemt sterk toe. Het is vaak lastig om aan het eind van het seizoen mensen via de reguliere vluchten naar Nederland te krijgen,’ aldus een woordvoerster.

De vluchten vertrekken vanuit Antalya en Izmir naar Rotterdam met een vliegtuig van Tirol Air, waar ’s winters de gipsvluchten mee worden gevlogen, die speciaal voor medische hulp is ingericht. Per vlucht kunnen zo’n 10 tot 20 vakantiegangers mee. Het gaan dan voornamelijk om reizigers die een ongeval hebben gehad, botbreuken of hartproblemen hebben.

Vanaf de laatste week van juli zullen de eerste vakantiegangers met de parasolvluchten terug keren. Voorlopig staan er vijf gepland, die nog de gehele maand augustus zullen plaatsvinden.

©BON / Foto FBF.nl
Provincie:
Tag(s):