vrijdag, 8. juli 2005 - 10:28

Met omwegen terug naar Nederland

Terwijl Londen donderdag werd opgeschrikt door bomaanslagen in het centrum van de stad en de hulpdiensten naar de rampplek snelden, was het voor de mensen in de stad moeilijk hun weg te vervolgen. Winkels waren dicht, weinig verkeer in de straten en het openbaar vervoer lag plat. Voor een aantal toeristen en zakenlieden reden om direct naar Nederland terug te keren. Maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan.

Tot op heden hebben de Nederlandse alarmcentrales geen meldingen gekregen dat Nederlanders slachtoffer zijn geworden van de aanslagen in Londen. Desondanks reden genoeg voor een aantal Nederlanders direct naar ons land terug te keren. Voor diegene die de stad uit konden komen, was het toch nog een hele klus om op de boot of het vliegtuig te stappen.

In Nederland aangekomen, moest iedereen verscherpte controles ondergaan. Ministers Donner en Remkes hebben direct na de aanslagen in Londen de grensbewaking verscherpt. Verwacht word dat de daders na de aanslagen het land hebben proberen te verlaten. Op Schiphol, Rotterdam Airport en de bij de veerboten in Hoek van Holland voerde de Douane en de Koninklijke Marechaussee extra controles uit. Alle reizigers en bagage uit Groot Britanië werden donderdag grondig doorzocht.

De KLM en Transavia kondigden donderdag aan de tickets van reizigers naar Londen kostenloos om te zetten. De KLM voert dagelijks zo’n 10 vluchten uit naar de Britse hoofdstad.

©BON / Foto Ronald Fleurbaaij
Provincie:
Tag(s):