woensdag, 19. januari 2005 - 13:54

Met vuurwapens spelende scholieren aangehouden

Culemborg

Dinsdagmiddag rond 14.45 uur werd aan de politie gemeld dat drie jongeren met vuurwapens rond liepen op de Martin Luther King en dat één van hen een bebloed shirt zou hebben en een ander met een camera erbij liep.

De politie ging erheen en hield de vier jongens, twee uit Culemborg van respectievelijk 16 en 17 jaar, één 17 jarige uit Leerdam en één 17-jarige jongen uit Vleuten, aan. Twee van hen waren, naar naderhand bleek, met nepbloed besmeurd. Twee van de drie vuurwapens bleken nepvuurwapens te zijn die zij ooit in het buitenland hadden gekocht. Het derde vuurwapen was een onklaar gemaakte revolver. De jongeren hadden de opdracht van hun school in Utrecht om een film te maken en bedachten een actiefilm. De school had hen gewaarschuwd die film niet op openbare plekken te maken, maar daar was niet meer aan gedacht. De politie heeft de echt lijkende vuurwapens in beslag genomen en proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

De politie heeft contact opgenomen met de directie van de school, hen op dit voorval gewezen en op het onverantwoordelijke gedrag van de leerlingen.
Provincie:
Tag(s):