donderdag, 28. april 2005 - 21:11

Methode project MEE behaalt goede resultaten

Lelystad

Op donderdag 28 april in het provinciehuis te Lelystad, heeft Dhr. J. Bos gedeputeerde van de provincie Flevoland het eindverslag ontvangen uit handen van de directeur van de Stichting MEE Dhr. E. van Vollenhoven.

Uit het eindverslag van het project 'Ik maak mijn eigen plan' blijkt duidelijk dat door gebruik van deze methode helder wordt wat iemand met een beperking wil in zijn leven en hoe hij dat wil bereiken.
In deze methode worden gesprekken gevoerd met de cliënt - én de mensen die hij belangrijk vindt - op een voor hem prettige plek. Deze gesprekken worden samengevat in tekeningen op posterformaat. Daarna gaat de cliënt met de mensen uit zijn omgeving aan de slag om het gemaakte toekomstplan uit te voeren.

Het project heeft tot enthousiasme en verrassingen geleid. Enthousiasme bij de cliënten en projectmedewerkers die bij het project waren betrokken en verrassing dat mensen met een beperking vaak tot meer in staat zijn dan soms vooraf gedacht wordt.

Stichting MEE ondersteunt gehandicapten, chronische zieken of mensen met een functiebeperking op alle terreinen van het dagelijkse leven door informatie, advies of ondersteuning te bieden.

Foto: Fotobureau Tiernego
Provincie:
Tag(s):