zaterdag, 26. maart 2005 - 14:55

Michelin komt met speciale band voor Bahrein

De sportdirecteur van bandenleverancier Michelin, Pierre Dupasquier, heeft laten weten zeer tevreden te zijn over het feit dat de eerste twee races van het nieuwe seizoen zijn gewonnen met zijn Franse rubber, maar dat er geen tijd is om stil te zitten.

Daarom heeft de bandenfabrikant voor de aankomende Grand Prix, in Bahrein, een band ontworpen die speciaal gemaakt is voor dit weekend. Het zal de enige race worden in de woestijn, wat aparte omstandigheden met zich meebrengt. Michelin heeft haar banden daarop aangepast.

Pierre Duspasquier: "We hebben erg hard gewerkt voor de aankomende race. We hebben misschien een geweldige start gemaakt dit seizoen, maar er is geen tijd om stil te zitten in de Formule 1. Ook al heeft Michelin tot dusver de beste kaarten in de bandenstrijd van dit jaar, het zou niemand verbazen als de concurrentie de strijd wat heviger maakt."

"Aankomend weekend zullen we ons derde soort banden van dit seizoen in actie zien, Bahrein geeft een aantal unieke uitdagingen. Het is zeer waarschijnlijk dat het warm zal worden en het feit dat we in de woestijn zitten geeft altijd het risico van zand dat op het circuit wordt geblazen, wat er voor zorgt dat de banden sneller slijten", aldus Dupasquier.

De Fransman vervolgde: "Vorig seizoen kwamen we hier zonder ervaring met het rijden op deze baan, ondanks dat onze technici de faciliteiten hadden bezocht waardoor we de kans hadden om een aantal simulatietests uit te voeren. De voorbereidingen van dit jaar zijn niet echt veel makkelijker, aangezien de baan in de twaalf maanden is veranderd, net als de banden dankzij de nieuwe bandenreglementen. We zullen twee soorten banden hebben voor onze zeven klanten: één is er al eerder geweest, terwijl de andere compleet nieuw is en speciaal is ontworpen voor Bahrein".
Categorie:
Tag(s):