vrijdag, 15. juli 2005 - 9:02

Michelin-teams vrijgesproken van fiasco in Indianapolis

De zeven Michelin-teams die werden beschuldigd van de farce in Indianapolis tijdens de Amerikaanse Grand Prix van 19 juni, kunnen opgelucht ademhalen. De FIA heeft na overleg met McLaren teambaas Ron Dennis en Red Bull’s sportief directeur Christian Horner, besloten de Michelin-teams vrij te spreken.

Het overleg tussen beide partijen werkte verhelderend. Nieuwe bewijsstukken werden aangeleverd en besproken met FIA president Max Mosley. Het voornaamste bewijs dat werd voorgedragen was het feit dat de teams contractueel verplicht zijn eventuele instructies van Michelin op te volgen. Nadat Michelin de teams verbood te racen in Amerika, blijkt dus uit de contractuele verplichting dat de Michelin-teams zich nergens schuldig aan hebben gemaakt.

Christian Horner is enorm blij met het vervallen van de beschuldigingen jegens Renault, McLaren, Williams, Toyota, Red Bull, Sauber en B·A·R. “Ik denk dat dit een goede uitkomst is van het overleg. We kunnen het nu allemaal achter ons laten. De FIA heeft goed naar ons geluisterd en juist gehandeld in het belang van de sport.�
Categorie:
Tag(s):