woensdag, 14. december 2005 - 19:16

Michelin trekt zich terug uit de Formule 1 na 2006

Uit onvrede met het beleid van de FIA heeft Michelin besloten zich terug te trekken uit de Formule 1 aan het eind van 2006. De Franse bandenleverancier kan niet leven met de regel dat er maar één bandenleverancier mag zijn vanaf het seizoen 2008.

Volgens Michelin strookt het beleid van de FIA niet met de racefilosofie die bij Michelin al decennia lang leeft. De aankomende regelgeving zorgt ervoor dat er geen duidelijke en stabiele situatie voor Michelin meer bestaat die investeringen in de Formule 1 rechtvaardigt.

Michelin betreurt het vertrek uit de Formule 1. “De hoge eisen van de Formule 1 en de samenwerking met de teams zijn een enorme bron van vooruitgang voor het bedrijf geweest en een vruchtbare uitwisseling van kennis�, aldus Edouard Michelin.

Het vertrek van Michelin uit de Formule 1 betekent overigens niet dat ze zich volledig zullen terugtrekken uit de autosport. Het Franse bedrijf voelt zich al meer dan een eeuw sterk verbonden met de sport. “Als de bazen van de Formule 1 hun beleid ingrijpend zouden veranderen dan zal Michelin zo weer hun diensten aan de teams aanbieden.�

Michelin heeft wel te kennen gegeven dat het in het seizoen 2006 alles uit de kast zal halen om de Michelin-teams races en het kampioenschap te laten winnen. Volgens Edouard Michelin net zoals ze dat sinds hun rentree in de Formule 1 in 2001 hebben gedaan.
Categorie:
Tag(s):