vrijdag, 1. juli 2005 - 10:52

Michelin zint op zoete wraak in Magny Cours

Pierre Dupasquier, de topman van de Franse bandenfabrikant Michelin is van plan zich niet zomaar over te geven. De Fransman is vastberaden om de deuk in het imago van Michelin terug te brengen door het winnen van races, nog dit seizoen wel te verstaan.

Michelin kwam de afgelopen week negatief in het nieuws door het debacle rondom het Franse rubber tijdens de Grand Prix van Amerika van 19 juni jongstleden. Michelin laat zich in de vorm van Dupasquier echter niet uit het veld slaan en blijft gebrand op wraak tijdens de Grand Prix van Frankrijk, aankomend weekend in Magny Cours.

‘Ik stop niet, noch zal ik vroeg met pensioen gaan’, zo vertelde Dupasquier. ‘Ik moet aan het einde van dit jaar uberhaupt al met pensioen, maar tot dan zal ik gewoon doorgaan met vechten en hard werken om mijn uiterste best te doen. We moeten hier simpelweg te boven komen.’

De 68-jarige Fransman bezit nog altijd het inwendige vuur als tijdens de begin jaren van zijn 43-jarig dienstverband bij Michelin. Opgeven komt in zijn woordenboek niet voor, zo blijkt ook uit zijn reactie op de vraag of Dupasquier liever niet gewoon het beste kan stoppen: ‘Zie ik er uit als iemand die opgeeft? Nee ik geef niet op, maar ik geef toe dat als het de fout van iemand is, en dat blijkt, dat het de mijne is. We zullen er alles aan gaan doen om betere banden te fabriceren om er zeker van te zijn dat een dergelijk probleem niet weer vaker zal voorkomen’, aldus Dupasquier.
Categorie:
Tag(s):