donderdag, 17. februari 2005 - 18:06

Microsoft vervangt kabels Xbox

Uit voorzorg en t.b.v. veiligheid, gaat Microsoft voor haar consumenten een aantal voedingskabels vervangen van spelcomputer Xbox. Donderdag heeft de fabrikant aangekondigd 14,1 miljoen kabels gratis om te ruilen. Het gaat om Xbox-consoles van het type dat voor 13 januari 2004 is geproduceerd.

Recentelijk is geconstateerd dat de electrische componenten in de kabels een storing kan veroorzaken die mogelijk brand tot gevolg hebben. Bij één op de tienduizend consoles kan dit voorkomen.

)Dit is een voorzorgsmaatregel waarvoor wij gekozen hebben ondanks de zeldzaamheid van deze incidenten,) zei Robbie Bach, senior vice president van de Home & Entertainment Divisie van Microsoft. )Wij betreuren het ongemak, maar zijn van mening dat het getuigt van verantwoordelijkheidszin om consumenten een gratis vervangende voedingskabel aan te bieden.)

Op de website van Xbox.nl is een link geplaatst waar de nieuwe kabels besteld kunnen worden. Voor mensen zonder internet kan gebeld worden met het nummer 0800 80943. Na bestelling worden de nieuwe kabels tussen de 2 en 4 weken geleverd. Microsoft adviseert de Xbox tot die tijd niet aan te zetten om mogelijk letsel te voorkomen.
Categorie:
Tag(s):