dinsdag, 15. maart 2005 - 22:31

Midzomernachtfeesten met Icelandair op IJsland

Den Haag

In het mystieke licht van de midzomernacht organiseert Icelandair drie spectaculaire midzomernachtfeesten op IJsland met paarden, elfen, vikingen en walvissen. Het midzomernachtfeest begint op Schiphol als u zich incheckt voor de vlucht FI503 naar de middernachtzon van IJsland.

Eenmaal op het vulkanische eiland aangekomen gaat u eerst op bezoek bij de IJslandse paarden voor een rijtoer door het fascinerende bemoste lavalandschap hier en daar blauw gekleurd door velden lupinen.

Wees gerust, de paarden zijn lief en mak, maar ook pittig dus zowel geoefende als ongeoefende rijders kunnen deze fantastische ervaring beleven. Na de paarden staan de elfen op het programma. In Hafnarfjördur gaat u met de elfengids op zoek naar het verborgen volkje. In het Vikingdorp aan de haven van Hafnarfjördur wordt het middernachtfeest voortgezet met een vikingmaal.

Daarna volgt een rondrit door Reykjavik met als afsluiting een adembenemend uitzicht vanaf het platform van Perlan, de mysterieuze glazen koepel boven op zes reusachtige warmwaterreservoirs. Dan is het de hoogste tijd voor de walvissen en de dolfijnen. Aan boord van de MS Moby Dick kan de zoektocht naar deze speelse zoogdieren in de baai beginnen. Als het ingespannen turen wordt beloond raakt iedereen verrukt over de capriolen van de dolfijnen en walvissen.

Na de opwindende walvistocht is een bad in de Blue Lagoon een ongekende, weldadige ervaring. Diep in slaap vliegt u terug naar Schiphol en droomt van een land van paarden, elfen, vikingen en walvissen waar de zon niet ondergaat.

U kunt deze midzomernachtfeesten meemaken op 16, 20 en 24 juni 2005 vanaf € 599,- (inclusief vlucht en landarrangement, exclusief luchthavenbelasting.)

Kijk ook op www.icelandair.nl of bel 020-521 3955.
©BON
Categorie:
Tag(s):