dinsdag, 28. juni 2005 - 9:37

Milieudefensie voert actie tegen Shell

Den Haag

Dinsdag, houden gedupeerden van Shell, ondersteund door Milieudefensie en het Nederlands Instituut voor Zuidelijk Afrika (NiZA), een zogeheten picketline voor de deur van het Circustheater waar de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Shell plaatsvindt. Hiervoor zijn vertegenwoordigers van lokale gemeenschappen die nog steeds milieu- en gezondheidsschade ondervinden van activiteiten van Shell, vanuit de hele wereld naar Nederland gekomen.

Ze willen Shell aanspreken op haar verantwoordelijkheid. Hiermee hoopt Milieudefensie dat de Nederlandse en Engelse regering hun wetten aanpassen zodat Shell en andere multinationals verplicht worden de gevolgen van hun activiteiten onder ogen te zien.

De gedupeerden bieden de aandeelhouders die de vergadering bezoeken het rapport 'Lessons Not Learned – The Other Shell Report 2004' aan dat gisteren is gepubliceerd. Hoewel Shell zegt maatschappelijk te ondernemen en lokale bevolkingsgroepen allerlei toezeggingen doet, is er weinig veranderd voor wie woont in de buurt van Shell's raffinaderijen, pijpleidingen en opslagtanks. Van Nigeria tot Texas en van de Filipijnen tot Zuid-Afrika schiet Shell tekort tegenover het milieu en de plaatselijke bevolking.
Categorie:
Tag(s):