woensdag, 20. april 2005 - 22:20

Miljoenenbrand in coatingbedrijf

Wolvega

Een zeer grote brand heeft woensdagmiddag, even voor 16.00 uur, het pand van Koning Coating Service aan de Industrieweg in Wolvega volledig in de as gelegd. Er waren vier brandweerkorpsen nodig om de brand te bedwingen, Heerenveen, Leeuwarden, Drachten en Wolvega. De bunker met verf kon door de brandweer worden gered. De inwoners van Wolvega werden opgeroepen om de ramen en deuren gesloten te houden. Omliggende bedrijven werden in allerijl geëvacueerd.

De grote zwarte rookwolken waren op 25 kilometer afstand al zichtbaar, zij ontstonden waarschijnlijk doordat resten van het dak (bitumen), isolatiemateriaal en waarschijnlijk de banden van enkele opleggers die in het pand stonden, verbranden.

Meetploegen van de brandweer hebben de omgeving gescand op gevaarlijke stoffen.. Het hele pand kan als verloren worden beschouwd. Naast de politie en brandweer waren onder andere medewerkers van de provincie Fryslân, de GGD, de burgemeester van gemeente Weststellingwerf en het wetterskip Fryslân aanwezig. De technische recherche van de politie Fryslân zal vandaag onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. Er heeft zich geen persoonlijk letsel voorgedaan. De schade zal in de miljoenen lopen. ©BON / foto: Harm Meter
Provincie:
Tag(s):