vrijdag, 25. februari 2005 - 14:07

Miljoenenroof juwelen en diamanten Schiphol

Haarlemmermeer

Vrijdagochtend rond 10.30 uur heeft op het vrachtplatform op Schiphol een overval plaatsgevonden op een beveiligde auto van KLM Cargo. Tijdens de overval zijn beveiligingsmedewerkers van KLM gedurende korte tijd bedreigd. Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan. Het betrof een beveiligd waardetransport op weg naar een uitgaande vlucht met bestemming Antwerpen. De zending bestond grotendeels uit diamanten en sieraden.
<BR>De overvallers zijn met de beveiligde auto en de lading gevlucht. Korte tijd later is de beveiligde auto teruggevonden.

De overvallers zijn momenteel inclusief het gestolen goed voortvluchtig. De Koninklijke Marechaussee leidt het onderzoek. Hangende het onderzoek worden er geen verdere mededelingen gedaan. Tijdens de zoekactie is een 62-jarige cameraman aangehouden die daar filmopnames maakte. Volgens de politie maakte de man de politiewerkzaamheden onmogelijk, volgens de cameraman zelf is daar geen sprake van geweest, omdat het terrein waarop de politie hem aanhield niet was afgebakend met afzetlint. De nieuwszender waar de cameraman werkzaam voor is, heeft een advocaat in de arm genomen. ©BON
Provincie:
Tag(s):