zaterdag, 29. januari 2005 - 14:30

Milosevic gaf opdracht tot ontvoering Mabel

Brussel

De Servische geheime dienst heeft halverwege de jaren negentig op het punt gestaan om Mabel Wisse Smit te ontvoeren, zo valt vandaag te lezen in de Telegraaf.
<BR>De krant baseert het verhaal op vertrouwelijke informatie uit justitiële bronnen rond de Servische hoofdstad Belgrado die ze in handen heeft gekregen. Hieruit blijkt dat oud oorlogsmisdadiger Milosevic, Mabel graag in handen had gehad om als vraagbaak te laten fungeren vanwege haar innige contacten met de voormalig Bosnische ambassadeur van de VN, Muhamed Sacirbey.

De Serviërs wilden van Mabel informatie los zien te krijgen over de fondsenwerver Muhamed van de Bosnische Moslims. Volgens de informatie reisden geheim agenten, onder leiding van Arkan (de Servische oorlogsmisdadiger), eind 1993 of begin 1994 af naar Brussel, hier verbleef Mabel vaak ten tijde van de Balkanoorlog vanwege haar werkzaamheden voor ‘European Action Council for Peace in the Balkans’. Maar Milosevic blies de actie af omdat die de Servische zaak te veel zou schaden, aldus de krant. Slobodan Milosevic staat in Den Haag terecht voor het Internationaal Oorlogstribunaal voor ex-Joegoslavië op beschuldiging van oorlogsmisdaden.©BON
Provincie:
Tag(s):