zondag, 31. juli 2005 - 18:41

Minardi-coureurs hebben pech

Robert Doornbos moest in zijn tweede Formule 1-race na 28 ronden opgeven met een hydraulisch probleem aan zijn Minardi PS05. Christijan Albers eindige op de laatste plaats in de race, mede omdat de auto een tijd in de pit stond door technische mankementen

"Enorm jammer dat we de race niet hebben kunnen finishen", verteld een teleurgestelde Doornbos vanuit Hongarije, die bij de start vier posities goedmaakt. De Rotterdammer rijdt probleemloos door alle melee bij de start heen. Hij weet teamgenoot Christijan Albers in te halen na de eerste pitstops.

"Mijn snelheid was goed, en we hadden de juiste keuze gemaakt in zowel onze strategie als banden", weet Doornbos wat de juiste bandenkeuze moest zijn dit weekend. Ook de racestrategie was goed bij Minardi. Doornbos gaat met veel benzine van start, waardoor hij Albers passeert bij de eerste pitstop.

"Met de Jordan van Karthikeyan in mijn vizier viel opeens de hydraulica weg, waardoor ik de auto aan de kant moest zetten. Geen probleem, het is en blijft immers een mechanische sport. Ik kijk nu uit naar volgende week zondag, waar ik in mijn thuisstad Rotterdam een show zal geven in mijn Minardi tijdens het ‘Monaco aan de Maas’ evenement. Ik hoop dat ik alle Nederlandse F1 fans daar mag tegenkomen!"

Christijan Albers had wel even de tijd nodig om uit te puffen na zijn race, tijdens de Grand Prix van Hongarije. De Nederlander had het verre van makkelijk, echter ondanks de vele technische mankementen wist Albers met veel pijn en moeite alsnog te finishen. Albers werd uiteindelijk laatste met een 15e plek. Teamgenoot Robert Doornbos viel al eerder uit in de race met een hydraulisch probleem.

“Het was een enorm zware race voor mij. De start ging niet zo goed aangezien ik twee keer geraakt werd. Mark Webber raakte me aan de zijkant, en daarna werd ik door iemand anders geraakt aan de buitenkant, waardoor ik de lucht invloog. Mijn wielophanging werd er dusdanig door beschadigd�, zo vertelt Albers.

“Ik verloor mijn bargeboards bij de start en ik verloor mijn positie aan Doornbos. Ik wist hem echter nog in te halen tijdens hetzelfde rondje en kon toen met Narain Karthikeyan strijden om een plaats. Ik kon hem echter niet inhalen omdat het circuit simpelweg te krap is. Na mijn pitstop werd ik door diverse rijders op een ronde gezet waardoor mij rondetijden achteruit gingen. Dit is jammer want ik wilde voor mijn teamgenoot blijven.�

“Na mijn derde pitstop had ik hydraulische problemen en voor het einde van de race hield de tractie controle er ook nog eens mee op.� Het zal Albers echter goed doen na alle problemen in de race, de zwart met wit geblokte vlag toch te hebben mogen aanschouwen.
Categorie:
Tag(s):