woensdag, 2. maart 2005 - 12:08

Minardi en Sauber zonder derde rijder in Melbourne

Zes teams mogen dit seizoen op de vrijdag een derde auto inzetten. Slechts vier daarvan zullen daar ook werkelijk gebruik van gaan maken. Sauber en Minardi hebben beide het budget niet om een derde auto in te zetten.

Voor Sauber wordt het het tweede jaar achtereen waarop ze wel een derde auto in mogen zetten maar het niet kunnen. Minardi wacht nog steeds op het geld van de Deen Nicolas Kiesa. Waarschijnlijk zal dat pas rond Maleisië komen en zal vanaf dat moment ook Kiesa in actie te zien zijn.

Ron Dennis, teambaas van McLaren, verwacht dat de topteams hun coureurs zo kort mogelijk de baan op sturen om de motoren te sparen. De fans zullen dan alleen de McLaren van Pedro de la Rosa, de Red Bull van Christian Klien, de Jordan van Robert Doornbos en de Toyota van Ricardo Zonta zien.

Het team van B·A·R heeft geleerd dat het testen op de vrijdag erg belangrijk kan zijn. "Tijdens de bandentests op vrijdag is een derde rijder erg handig. Hij kan alsmaar doorrijden om te zien hoe de banden reageren", vertelt Takuma Sato. "Ook kan hij kijken hoe snel we ongeveer zouden kunnen gaan. Jenson en ik kunnen dat niet omdat we de motor moeten sparen." Sato denkt dat ze de derde rijder op vrijdag erg zullen gaan missen, vooral omdat Jenson en hijzelf dan meer werk moeten gaan doen.
Categorie:
Tag(s):