maandag, 4. juli 2005 - 9:29

Minardi had last van leeglopende banden

De zware crash van Christijan Albers, gistermiddag tijdens de Grand Prix van Frankrijk, is het gevolg van een fout van de mannen van Bridgestone. Bij een pitstop waren ze vergeten het ventiel op de band dicht te draaien. Daardoor werd de druk in de band te laag zodat de band in bocht één explodeerde. De Nederlander kon de Minardi niet meer houden en moest hem in de bandenstapels parkeren.

Gelukkig heeft Albers er geen ernstige verwondingen aan overgehouden. Hij had gistermiddag hooguit een paar schrammen op zijn hand. Vanochtend zal hij echter wel wakker zijn geworden met zware nekpijn. Meestal verdwijnt die wel binnen een of twee dagen dus we kunnen er gewoon vanuit gaan dat Albers volgende week aan de start van de Grand Prix van Engeland zal staan.

Of de linkerachterband van Patrick Friesacher ook lek is geraakt door een fout van Bridgestone is niet zeker maar wel aannemelijk. Friesacher stopte bij elke serie pitstops een aantal ronden eerder dan Albers. Opmerkelijk is dan ook te zien dat Friesacher zijn band een paar ronden eerder lek reed dan Albers dat deed.
Categorie:
Tag(s):