donderdag, 3. maart 2005 - 13:37

Minardi heeft 2005 onderdelen wel in Australië

Paul Stoddart heeft aangegeven niet te zullen zwichten om toch met legale voor-, en achtervleugels te gaan rijden, ondanks dat hij deze wel heeft meegenomen naar Melbourne.

Het nieuws dat Minardi toch de mogelijkheid heeft om naar een 2005-spec over te stappen, heeft Ferrari alleen nog maar meer boos gemaakt. Ferrari heeft nu het gevoel dat het voor Stoddart puur een principe kwestie aan het worden is.

Stoddart houdt ondertussen vol dat hij niet voldoende onderdelen heeft om beide auto’s goed te kunnen voorzien. Verder gooit hij het op de veiligheid, aangezien de auto’s nog niet getest zijn met deze onderdelen.

“We hebben niet voldoende onderdelen meegenomen, dus wat moeten we doen? Een auto de baan op sturen en dan terug laten komen in de pits om te wisselen van coureur? We hebben 2 ontwikkelingsspecificaties bij ons. Deze zijn niet compleet en ook nog niet getest. Ze zijn nog niet eens in de windtunnel geweest. Dus ik ben niet bereid om deze onderdelen in te gaan zetten. Niemand protesteert tegen de motor die wij gebruiken. Dit is namelijk een 1 race motor, terwijl je eigenlijk een motor moet hebben die 2 races kan volhouden. Waar wordt de lijn dan getrokken?�, aldus een duidelijk gefrustreerde Stoddart.

Stoddart vertelde ook dat dit niet goed is voor zijn nieuwe coureurs. “Denk ook aan mijn coureurs. Het is voor hen de eerste Grand Prix in hun carrière. Ze hebben hun hele leven op dit moment gewacht en ze hebben deze sh*t niet nodig. We moeten dit vanavond uit de weg ruimen, zodat dit niet om ons heen blijft hangen als we het Grand Prix weekend in gaan�.
Categorie:
Tag(s):