vrijdag, 15. april 2005 - 19:11

Minardi test nieuwe auto PS05 op Mugello

Vrijdag is formule 1-coureur Christijan Albers voor het eerst in de nieuwe Minardi gestapt. Dit is voor het eerst in drie jaar een compleet nieuwe auto.
<BR>
<BR>Onze landgenoot Christijan Albers mocht hem als eerste aan de tand voelen en dit ging meteen goed. Albers reed meer dan 200 kilometer en reed zijn snelste ronde in 1:26.530.

Verdere voorbereidingen in de vorm van testritten zijn er voor de race in Imola niet gepland, maar omdat het gisteren allemaal soepel ging, verwacht het team geen grote problemen. Het team is nu weer terug naar de fabriek, alwaar hen nog veel werk wacht. Voor de race in Imola moet ook het tweede PS05 chassis klaar zijn.

“Het was een goede dag�, aldus Albers. “Het gaf mij echt een goed gevoel om als eerste met de nieuwe auto te mogen rijden. Mijn dank gaat uit naar het hele team. Zij hebben keihard gewerkt en ik kende weinig problemen met de nieuwe auto. Ik ben vooral ook te spreken over de Cosworth-CR6 Motor. Deze is zeer krachtig en reageert goed op mijn handelingen.�

Toch komt het team van Minardi in Imola met een auto die nauwelijks getest is. “We moeten nu beginnen met de afstellingen van het chassis. We moeten nog zeer veel over deze auto leren�, bevestigd Albers. “Daarom wordt Imola ook een grote uitdaging voor ons, maar het enthousiasme en de motivatie binnen het team is geweldig en ik weet zeker dat we nog stappen voorwaarts kunnen maken.�

Ook Giancarlo Minardi, de oprichter van het team, was verheugd met het debuut van de nieuwe auto. Hij begon met een citaat: “Goed begonnen is half gewonnen�, aldus de Italiaan.

“Het was mooi om getuige te zijn van de eerste meters op het circuit. De PS05 is een fantastisch bewijs van de vaardigheden van iedereen binnen het team. Bij deze gelegenheden maakt altijd een speciaal gevoel meester van je. Ook nog na zoveel jaar. Ik hoop dat datgene wij in de voorgaande dagen gedaan hebben het begin is van de goede resultaten die iedereen binnen het team verdient.

Toen de eerste PS05 vanmorgen in Mugello de baan opging was iedereen binnen het team zeer trots, vooral het ontwerpteam onder de leiding van onze technisch directeur Gabriele Tredozi�, zei teambaas Paul Stoddart.

“Dit betekent onze werkelijke start van het 2005 seizoen. Wij hebben nu alles nieuw en omdat het hele systeem nog nooit getest is, was de kans op kinderziekten heel erg groot.�

Toch verliep de test zonder grote problemen. “Het feit dat de auto heel bleef is zeer bemoedigend. Dit is echt fantastisch�, aldus de zeer trotse Australiër. “Helaas hadden wij vandaag toch een minder goed bericht. Eén van onze medewerkers kon er niet bij zijn. De vader van onze technische coördinator, Sandro Parrini, is gestorven. Onze gedachten zijn daarom ook bij hem en zijn familie.�
Categorie:
Tag(s):