vrijdag, 15. april 2005 - 9:51

Minardi toch met nieuwe auto naar Imola

Nadat Christijan Albers zich eerder versproken zou hebben, is vandaag dan toch duidelijk geworden dat Minardi met de PS05 in Imola zal verschijnen. Het team dat al drie jaar met min of meer dezelfde auto rijdt, hoopt eindelijk een stap vooruit te kunnen maken. "Het is de eerste compleet nieuwe Minardi in drie jaar", zegt teambaas Paul Stoddart.

"Ik zal me zelf niet voor gek zetten door te zeggen dat we Jordan nu gaan verslaan maar na het zien van de data, of ze moeten wat over het hoofd gezien hebben, zouden de vooruitzichten na Imola stukke beter moeten zijn."

Vandaag zal het team een shakedown uitvoeren waarna alles wordt klaar gemaakt voor de race volgende week. Het team zal dus zonder te testen aan het raceweekend beginnen.

"We zullen naar Imola vertrekken zonder de auto te hebben getest", zegt Stoddart. "Het zal zijn zoals in Australië 2001 waar we letterlijk met een auto in een doos aankwamen."

Stoddart vervolgt met: "De jongens wilden eigenlijk wachten tot Barcelona maar ik heb nee gezegd, we hebben Imola gezegd dus we gaan het ook doen in Imola. Ze hebben dag en nacht gewerkt om twee auto's klaar te krijgen voor Imola. De reserve auto zal er pas in Spanje zijn."

Een groot voordeel voor het team is dat het naast de totaal nieuw ontworpen auto ook de beschikking krijgt over exact dezelfde Cosworth motor als Red Bull Racing. Red Bull heeft het tot nu toe goed gedaan, David Coulthard wist elke Grand Prix punten te scoren.

Het is niet te verwachten dat Minardi dat na zal kunnen doen, maar Paul Stoddart laat weten dat het doel van Minardi is de Jordans te verschalken.

"We weten zeker dat het aërodynamische pakket veel beter is dan wat we nu hebben, maar of het een dermate verbetering is dat we Jordan voorbij zullen gaan..... we hebben duidelijk gemaakt dat Jordan ons doel is. Als we kunnen bereiken dat we Jordan voorbij gaan dan is wat mij betreft de klus voor het team geklaard", aldus Paul Stoddart.
Categorie:
Tag(s):