dinsdag, 3. mei 2005 - 12:31

Minardi verder met Cosworth

Het Minardi team heeft vanochtend bevestigd dat het Italiaanse team ook in 2006 gebruik zal maken van de diensten van Cosworth voor het leveren van motoren. Minardi heeft ook de optie om het contract voor 2007 te verlengen.

Door de nieuwe overeenkomst zal Minardi in 2006 voorzien worden van de V10 motor van Cosworth. Paul Stoddart is uiteraard blij dat hij al zo vroeg in het seizoen zijn motor voor het volgende seizoen bekend heeft kunnen maken.

Stoddart: "We zijn enorm onder de indruk van de TJ2005 motor, die we sinds San Marino gebruiken in onze nieuwe PS05 wagens. We zijn heel erg te spreken over de kracht, bestuurbaarheid en betrouwbaarheid van deze motor en daarom hebben we dit omgezet in de verlenging van het contract. Dit is de juiste manier voor Minardi en we zijn blij dat we de sterke samenwerking, zowel op technisch als persoonlijk vlak, voort kunnen zetten."

Tim Routsis van Cosworth voegt hieraan toe: "Cosworth is blij dat we ons partnerschap kunnen vernieuwen met Minardi. Cosworth en Minardi profiteren beiden van deze goede samenwerking."
Categorie:
Tag(s):