woensdag, 26. januari 2005 - 19:46

Minder is meer…

Nijmegen

Wie zou dat nu niet willen: een verzekeringsmaatschappij die u niet stiekem te veel laat betalen voor uw autoverzekering?! Op 11 november jl. werd door Polis Direct de ‘Kilometer Polis’ in Nederland geïntroduceerd. Als u uw auto eens wat vaker voor de deur laat staan, of aan het einde van het jaar minder kilometers heeft gereden dan u aanvankelijk dacht, krijgt u van Polis Direct tot 50% van uw betaalde premie terug!

Frans Nijland, adjunct directeur van Polis Direct: ‘De polis zit vrij eenvoudig in elkaar. Aan het begin van het jaar wordt uitgegaan van het aantal te rijden kilometers in dat jaar. Rijdt een automobilist minder, dan krijgt hij of zij tot 50% van de premie terug. Wordt meer gereden, dan betaalt de automobilist tot 50% van de premie bij’.

Het variabiliseren van de autoverzekeringskosten is niet alleen een goed systeem om uw portemonnee te ontlasten, maar zorgt ook indirect voor een afname van ongevallen en minder milieuvervuiling.

Enkele maanden na de invoering van de ‘KM Polis’ ging Blik Op Nieuws op zoek naar de resultaten van deze grootschalige introductie, en wat blijkt? Polis Direct gaf ITM International onder begeleiding van Kobalt Media Services in december 2004 de opdracht onderzoek te doen naar de bekendheid van de KM Polis onder automobilisten. Uitkomst hiervan: ‘25% van de ondervraagden kende de KM Polis en 28% vond de KM Polis een goede reden om over te stappen’.

Vanaf de introductie bestaat er een groot maatschappelijk draagvlak voor de polis. Ook hebben diverse maatschappelijke organisaties, de politiek en overheid zich voorstander verklaard van een autoverzekering die is gebaseerd op variabilisering van de autokosten. Vele duizenden geïnteresseerden hebben tot nu toe gereageerd. De maatschappij heeft nu al bijna 1000 polissen gesloten, aldus Frans Nijland.

Voor meer informatie over de KM Polis, klik hier

©BON/Sjaak Foto:FBF.nl
Categorie:
Tag(s):