donderdag, 10. november 2005 - 20:10

Minder vracht voor Sinterklaas

Spanje

Ruim de helft (53%) van de Nederlanders is van plan om dit jaar Sinterklaas te vieren. Van degenen die 5 december ook vorig jaar hebben gevierd, denkt 15% dit jaar minder geld te
<BR>gaan uitgeven dan vorig jaar, 8% verwacht meer te gaan besteden en driekwart zegt ongeveer evenveel te gaan besteden.

Dit blijkt uit een onderzoek van MarketResponse, die 500 personen van 18 jaar en ouder ondervroeg. Vooral gezinnen met schoolgaande kinderen zullen dit jaar bezuinigen op Sinterklaascadeaus (29% verwacht lagere uitgaven tegenover 6% hogere uitgaven). Gemiddeld verwacht men ongeveer 135 euro aan Sinterklaascadeaus uit te geven; dit bedrag varieert van gemiddeld 110 euro in huishoudens zonder kinderen tot 186 euro in gezinnen met kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Vier op de tien Nederlanders zijn van plan om met Kerst cadeaus aan dierbaren te geven.

Vooral in gezinnen met oudere kinderen is dit populair.
De verwachte uitgaven aan Kerstcadeaus zijn ongeveer gelijk aan de bestedingen in 2004; schattingen komen uit op gemiddeld 185 euro. Qua populariteit wint Sinterklaas het nog altijd van de Kerstman; met name onder hoogopgeleiden en ouderen is de goedheiligman favoriet.
Categorie:
Tag(s):