zondag, 17. juli 2005 - 22:23

Minderjarigen aangehouden wegens wapenbezit

Almere

De politie heeft vrijdagavond drie Almeerse jongens aangehouden omdat ze in het bezit waren van, wat later bleek, een zogenoemd balletjespistool.

Oplettende getuigen meldden dat er drie jongens op het Velsenpad met een vuurwapen aan het zwaaien waren. De gealarmeerde agenten trokken hun kogelwerende vesten aan, hielden de jongens onder schot en dwongen hen op hun buik te gaan liggen. Vervolgens zijn ze geboeid en werd het wapen veiliggesteld.

Bij nader onderzoek bleek het niet op een echt vuurwapen te gaan, maar om een gasdrukpistool waarmee plastic bolletjes kunnen worden afgeschoten. Deze zogenoemde balletjespistolen zijn in Nederland ten strengste verboden omdat ze op het eerste gezicht niet van echt te onderscheiden zijn. Bovendien kun je met een dergelijk pistool iemand ernstig verwonden.

De jongens (13, 14 en 15 jaar) zijn na verhoor op het politiebureau weer met hun ouders meegegaan. De 14-jarige jongen, eigenaar van het gasdrukpistool, heeft vrijwillig afstand gedaan van het wapen. Proces-verbaal is opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):