dinsdag, 11. januari 2005 - 23:16

Minimalistisch design, maximaal comfort

Amsterdam

De designmeubelen van FueraDentro zijn een ware buitenkans! Voor iederéén die gaat voor minimalistisch design met maximaal comfort.

intrigerende tegenstellingen
FueraDentro is Spaans voor binnen en buiten. De meubelen zijn echter 'Made in Holland'. En daarmee zijn meteen twee van de ogenschijnlijke tegenstellingen van FueraDentro 'binnen'. Die lopen als een rode draad door de collectie. Zo kent de vormgeving van de meubelen zowel robuuste belijningen als ragfijne details. De zitting van de stoelen lijkt te zweven op het ranke onderstel, terwijl de constructie zeer solide en stabiel is. De ontwerpen stralen in hun eenvoud vooral rust uit, maar intrigeren tegelijkertijd door een spannende materialenmix van staal, steen en stof.

let's lounge
De stoelen Sillòn en Poltrona hebben een zitting en rug van Batyline; een weerbestendige netstof die bij een eventuele regenbui zo weer droog is. Standaard is er keuze uit zwart en cendre (beige); krachtige kleuren die het heldere ontwerp onderstrepen en harmonieus combineren met het roestvrijstalen frame. Batyline biedt van nature een dermate hoog zitcomfort, dat er geen kussens in de stoelen hoeven. Zo blijft het minimalistische design maximaal behouden.
De Poltrona is een zogenaamde easy chair, met een iets diepere, lagere en daardoor meer relaxte zit dan de Sillòn. In vergelijking met andere easy chairs is de zithoogte echter weer wat hoger, waardoor Poltrona de ideale lounge-chair is; solitair én aan tafel. Het bijpassende voetenbankje Escabel is dermate royaal van vorm en stevig dat het ook als bijzettafeltje of krukje gebruikt kan worden. Wat je noemt een mooi multifunctioneel meubel.

staal & steen
De tijdloze FueraDentro collectie is overal op z'n plek; van binnentuin tot buitenplaats, van buitenhuis tot binnenskamers. Zo zijn de modulair opgebouwde tafels veelzijdig te gebruiken; als bureau, leestafel, eettafel en tuintafel. Intrigerend is ook hier weer het contrast tussen het ranke onderstel van hoogwaardig roestvrijstaal en het robuuste bovenblad van Arduin. Dit gezoet Belgisch hardsteen geeft door de specifieke behandeling een onverwacht warme uitstraling.

Advies verkoopprijs: Sillòn € 550,00, Poltrona € 560,00, Escabel € 320,00 en tafels v.a. € 2.000,00.
Verkoop- en productinfo: FueraDentro, tel: +31 (0) 20.624.51.11, of kijk op www.fueradentro.com
Categorie:
Tag(s):