zaterdag, 12. november 2005 - 19:02

Mishandeling en stalken

Sneek

De politie in Sneek is op zoek naar een groep jongelui van 16 à 18 jaar. Deze jongeren zouden vorige week een 12-jarig meisje uit Sneek hebben mishandeld. Het meisje deed daarvan donderdag aangifte.

Een week eerder, donderdag 3 november omstreeks 09.15 uur, fietste het meisje van huis naar school. Op de Julianabrug bemerkte ze dat er enkele jongelui achter haar kwamen fietsen. Op de Prins Hendrikkade kwam vervolgens zowel links als rechts een jongen naast haar fietsen. Enkele andere knapen, zo hoorde ze aan de stemmen, bleven achter haar fietsen.

De jongen links van haar bedreigde haar en zei dat ze mee moest fietsen. De jongen rechts naast haar stompte haar vervolgens meerdere malen met zijn vuist tegen haar bovenarm. Daarna werd ze door de knaap links van haar enkele malen tegen het bovenbeen geschopt. In een onbewaakt moment, een andere groep fietsers naderde en riepen naar de knapen, wist het meisje hard weg te fietsen richting de Westersingel. De jongens kwamen achter haar aan maar ze wist ze tot aan de Van Giffenstraat voor te blijven. Toen ze het schoolplein op fietste bleven de jongens bij de toegangspoort staan.

Afgelopen woensdag omstreeks 14.20 uur verliet het meisje de school. Toen ze de poort uit fietste hoorde ze een stem naar haar roepen. Ze had het idee dat het één van de jongen was die haar die donderdag daarvoor had lastig gevallen. Het meisje heeft niet omgekeken en is hard weggefietst. Het meisje is zeer geschrokken van het voorval en fiets nu geregeld een andere route. Ze heeft pas donderdagochtend aangifte gedaan.

De politie stelt een onderzoek in. Het gaat om twee blanke jongens van ongeveer 16 à 18 jaar, Nederlands sprekend, de ene met zilveren ringetjes in het oor, een donkerblauwe baseball cap, een zwarte jas tot over de heupen, een donkere spijkerbroek en rijdend op een zwarte weduwefiets. De ander had een zwarte baseball cap, ook een zwarte jas, iets langer dan de andere dader, een lichtblauwe spijkerbroek en rijden op een donkergroene oude herenfiets.

De politie roept met kracht getuigen op zich te melden. Dat kan op telefoonnummer 0900 8844.
Provincie:
Tag(s):