zaterdag, 29. oktober 2005 - 20:39

Mishandelingen door meidengroepen

Breda

De recherche van de politie in Breda heeft vier uitgebreide dossiers gevormd naar aanleiding van mishandelingen van tienermeisjes in Breda de afgelopen maanden door leeftijdgenoten. Daarbij zijn meer dan tien verdachten, allen uit Breda, in beeld gekomen en vervolgens gehoord. Duidelijk is geworden dat het niet gaat om een groepering maar om afzonderlijke clubjes. In totaal zijn er meer dan twintig meldingen van mishandelingen geweest die door de politie zijn onderzocht.

Bij een mishandeling op de kermis in Prinsenbeek op 25 september zijn, zoals destijds gemeld, twee 13-jarige meisjes aangehouden. Zij mishandelden twee meisjes van 15 en 14 jaar. Uit de verklaringen van deze twee verdachten en andere informatie kreeg de politie een beeld van in totaal zes verdachten, allen betrokken bij de mishandeling van twee 16-jarige meisjes op het Kasteelplein op 23 augustus. Van dat zestal, in de leeftijd van 18 tot 13 jaar, zijn twee 15-jarige meisjes enkele weken geleden aangehouden, na een nachtje cel mochten zij weer naar huis. De andere vier zijn vrijwillig op het bureau gekomen. Twee van dat zestal, een 15- en een 14-jarig meisje, zijn ook verdachten in de mishandeling aan de St. Annastraat op 7 juli. Daarbij werd een 16-jarig meisje hardhandig bij de arm gepakt en aan haar haren getrokken.

Daarnaast is de politie op het spoor gekomen van een andere meidengroep, zonder link met eerdergenoemd gezelschap, die ook om geen reden leeftijdgenoten aanviel en mishandelde. In deze groepering gaat het om vijf verdachten in de leeftijd van 14 tot 16 jaar. Zij zijn verantwoordelijk voor de mishandeling op de Eindstraat op 27 januari van dit jaar. Hier waren een nu 18-jarige vrouw en een 17-jarig meisje het slachtoffer.

Een directe aanleiding voor de mishandelingen was er nimmer, veelal was het uitwisselen van een blik of het dragen van bepaalde kleding kennelijk al voldoende aanleiding om te slaan, te krabben en/of aan de haren van de slachtoffers te trekken.
Provincie:
Tag(s):