donderdag, 20. januari 2005 - 21:34

Mitsubishi onthult twee primeurs

Genève

Mitsubishi Motors Europe onthult op de komende Autosalon van Genève twee primeurs: de Colt Coupé-cabriolet en de Grandis 2.0 DI-D.
<BR>
<BR>De nieuwe Colt Coupé-cabriolet is een studiemodel, maar hij geeft wel een duidelijk beeld van de nieuwe auto die in samenwerking met Pininfarina wordt ontwikkeld. Begin 2006 start, in Turijn, de productie van dit model.
<BR>


Mitsubishi koos voor de Colt Coupé-cabriolet het platform van de Colt 5-deurs. Het design is geïnspireerd op de conceptauto CZ2 Cabriolet, die veel enthousiaste kritieken heeft gekregen. De nieuwe Colt Coupé-cabriolet is met zijn 3,89 meter lengte zeer compact te noemen. Prestaties van de Colt is zijn 110 kW/150 pk sterke 1,5-liter MIVEC-turbomotor die naar alle waarschijnlijkheid voor de aandrijving van de Coupé-cabriolet zorgt.

De Grandis DI-D is speciaal voor de Europese markt ontwikkeld. Een 2,0-liter turbodieselmotor van Volkswagen AG zorgt voor de aandrijving. Deze krachtbron is voorzien van directe inspuiting met pompverstuivers en levert een vermogen van 100 kW (136 pk) bij 4.000 toeren per minuut.
Met deze state-of-the-art dieselmotor levert de Grandis DI-D ongeëvenaarde prestaties in zijn klasse. De topsnelheid ligt op 197 km/uur en hij accelereert in 10,8 seconden van 0 tot 100 kilometer per uur. Het gemiddelde brandstofverbruik bedraagt slechts 6,8 liter per 100 kilometer De Mitsubishi Grandis DI-D verschijnt in het derde kwartaal van 2005 op de markt.

Al deze nieuwe modellen zijn het resultaat van de inspanningen die Mitsubishi levert om in Europa zijn marktpositie in de uitdagende economische markt te herstellen. En met succes, want Mitsubishi Motors Corporation heeft het afgelopen jaar met goede verkoopresultaten afgesloten (225.826 units tegen 207.939 in 2003, een groei van 8,6 procent).
Voor komend jaar verwacht Mitsubishi een sterke bijdrage van de coupéachtige Colt CZ3 en de Colt CZT. ©BON/Rai
Categorie:
Tag(s):