zondag, 9. januari 2005 - 19:00

Mogelijk verband 4 steekpartijen

Alkmaar

In de nacht van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag zijn vier personen het slachtoffer geworden van een steekpartij. Alle slachtoffers zijn voor behandeling opgenomen in het ziekenhuis. Zij verkeren echter niet in levensgevaar.
<BR>Bij de politie is geschokt gereageerd op deze steekincidenten. In Alkmaar is het nog niet eerder voorgekomen dat (vermoedelijk) willekeurige slachtoffers in deze omvang slachtoffer zijn geworden van geweld. De politie onderzoekt of er een verband bestaat tussen de 4 steekpartijen.

Op vrijdagavond omstreeks 22.25 uur liep een 23-jarige man uit Egmond a/d Hoef in het Victoriepark te Alkmaar. Hij liep in de richting van de Friesebrug toen hij drie personen tegenkwam. Een van hen stak het slachtoffer met een scherp voorwerp in zijn buik.
Op zondagmorgen omstreeks 00.40 uur raakte een 15-jarige jongen uit Alkmaar eveneens gewond in het Victoriepark. De jongen had net het daar gevestigde jongerencentrum verlaten en wilde wegfietsen toen twee jongens naar hem toekwamen lopen. Hij werd vervolgens met een scherp voorwerp in zijn rug gestoken.
Een uur later, omstreeks 01.40 uur, werd een 44-jarige man uit Alkmaar in zijn rug gestoken bij het fietstunneltje aan de Rekerdijk. Vermoedelijk gebeurde dit toen het slachtoffer bij het tunneltje naast zijn fiets stond.
De laatste steekpartij vond plaats omstreeks 02.10 uur. Een 22-jarige vrouw uit Alkmaar werd in haar rug gestoken in het parkje achter de flats aan de Vechtstraat. Toen de vrouw door het park fietste werd zij plotseling door een man beetgepakt. De vrouw kon zich loswerken en doorfietsen, maar had wel erge pijn aan haar rug. Later bleek dat zij met een scherp voorwerp in haar rug was gestoken.
De politie sluit niet uit dat deze incidenten zijn gepleegd door dezelfde daders. Tevens wordt onderzocht of dezelfde personen ook betrokken zijn geweest bij de ernstige mishandeling op de Molenkade op 3 januari.
Opvallend in deze zaken is dat de slachtoffers vaak alleen zijn, dat er geen directe aanleiding voor het geweld is en dat de slachtoffers in de meeste gevallen in de rug zijn gestoken.
Er is een rechercheteam geformeerd die deze zaken onderzoekt. De politie zoekt hiervoor getuigen. Personen die iets van de steekincidenten hebben gezien of andere informatie hierover hebben worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Alkmaar, tel.nr. 0900-8844

© BON
Provincie:
Tag(s):