maandag, 14. februari 2005 - 8:39

Monsterscore Feyenoord, nipte winst Ajax

Amsterdam

Dankzij de eerder op een zijspoor gezette Nordin Boukhari won Ajax zondagmiddag in Breda met 2-1 van NAC. De linksbuiten tekende voor beide treffers, in een wedstrijd waarin de thuisploeg minimaal een punt had verdiend. Al na drie minuten werd via 24-jarige spits de voorsprong genomen. De oud-NAC’er wilde de bal voorzetten, maar zag zijn schot achter doelman Davy Schollen belanden.

Pikant detail daarbij was dat Boukhari, net als Obodai, twee weken geleden nog van trainer Ronald Koeman te horen had gekregen dat hij dit seizoen niet meer op speelminuten hoefde te rekenen. Toch begonnen beiden in de basis. Evenals de jonge Zweed Rasmus Lindgren die zijn debuut maakte in de hoofdmacht van Ajax door personele problemen van trainer Koeman. Hij kon namelijk geen beroep doen op de geschorste Van der Vaart en de geblesseerde Sneijder, Galasek en Heitinga.

In de 54e minuut was het Yuri Cornelisse die zijn ploeg terecht op gelijke hoogte bracht. Uit een vrije trap schoot de aanvaller de bal achter Maarten Stekelenburg, die in de rust Hans Vonk verving. De eerste keus van Ronald Koeman ondervond te veel hinder van een blessure aan zijn bovenbeen. NAC groeide in de wedstrijd en had Ajax een aantal malen de genadeklap kunnen uitdelen. Toch was het Ajax dat er met de winst vandoor ging. Een stiftje van Steven Pienaar belandde op rand van buitenspel voor de voeten van wederom Nordin Boukhari rondde twee minuten voor tijd goed af.

Categorie:
Tag(s):