vrijdag, 11. november 2005 - 15:36

Moord Arthur Ghurahoo na 19 jaar opgelost

Utrecht

De moord op de 11-jarige Arthur Ghurahoo is opgelost zo heeft het Openbaar Ministerie vrijdagmiddag bekend gemaakt. De jongen ging op 4 mei 1986 naar buiten en kwam niet op de afgesproken tijd thuis. De familie en politie startte een onderzoek en in de avond werd het lichaam van de jongen in een greppel gevonden op de Marsdijk bij fort Vechten. Het Utrechtse jongetje was verkracht en vermoord.

Het onderzoek werd na twee jaar gestaakt. In 2000 werd de zaak opnieuw bekeken. Het NFI kon een DNA-profiel maken van de dader. Het DNA kwam overeen met een andere zedenzaak. Maar de politie kon geen dader aanhouden. In 2004 werd de zaak heropend door een cold case team. Dit omdat het misdrijf dreigde te verjaren.

Op 28 juli van dit jaar houdt de politie een 54-jarige man uit Maarssen aan op verdenking van een zedenzaak. De man wordt na verhoor vrijgelaten. De verdachte pleegt enkele dagen later zelfmoord. De man past in het daderprofiel en na overleg met het OM wordt besloten om DNA af te nemen. Deze blijkt overeen te komen met het gevonden DNA bij Arthur Ghurahoo.
Provincie:
Tag(s):