dinsdag, 10. mei 2005 - 14:01

Moord na ruim 5 jaar opgelost

Amersfoort

De moord op Johan Lens is opgelost. De dakloze man werd op 8 december 1999 zwaargewond gevonden achter een kantorencomplex aan de Zonnehof in Amersfoort. Hij overleed een dag later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Een uitgebreid onderzoek werd gestart maar leidde niet tot oplossing van de zaak.

In februari van dit jaar werd de zaak opnieuw geopend als een ‘coldcase’ zaak. Een rechercheteam ging weer aan de slag met deze zaak, hoorden weer verschillende getuigen en de opsporingsprogramma's Bureau Hengeveld en Opsporing Verzocht schonken aandacht aan deze zaak. Ook werden flyers uitgedeeld onder de doelgroep, daklozen. Verschillende getuigen die destijds niet volledig een verklaring hadden afgelegd, deden dit nu wel.

Dit geheel leidde tot voldoende aanknopingspunten om twee verdachten in deze zaak te kunnen aanhouden. In samenwerking met de Britse politie werd eind april een 46-jarige man in Wales aangehouden. Op maandag 2 mei werd een 43-jarige man uit Amersfoort aangehouden. Beide mannen zitten op dit moment in bewaring. Op donderdag 12 mei moeten ze voor de gevangenhouding voor de raadkamer van de Utrechtse rechtbank verschijnen.

© BON
Provincie:
Tag(s):