dinsdag, 12. april 2005 - 11:21

Moordenaar Enschedese agent moet levenslang zitten

Almelo

De 45-jarige Duitse moordenaar Rudi B. die op 30 september de Enschedese agent Jan Wind doodschoot en nog een andere agent in het hoofd schoot moet levenslang de cel in, zo heeft de rechtbank in Almelo vanmorgen bepaald. De uitspraak is conform de eis van het OM. De advocaat van de Duitser heeft aangekondigd in hoger beroep te gaan.
<BR>Het Enschedese politiekorps is opgelucht door de uitspraak.

Crimineel Rudi B. bracht reeds 18 jaar van zijn leven door achter de tralies. Hij was niet van plan weer in de gevangenis te belandden toen hij op 30 september werd aangehouden voor handel in drugs. Bij het fouilleren trok hij een pistool en schoot de 47-jarige hoofdagent Jan Wind door de borst. Tijdens zijn vlucht schoot hij ook doelbewust een andere agent in het hoofd, ook op een derde agent heeft hij nog geschoten.
Deze feiten, na koel beraad en maar met één doel, zich een weg naar de vrijheid te schieten, plus het feit dat hij een onverbeterlijke crimineel is, heeft de rechtbank besloten dat Rudi B. de rest van zijn leven achter de tralies moet doorbrengen.

© BON/ tekst en foto: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):