donderdag, 17. maart 2005 - 12:21

moordenaars café eigenaar hadden meer op hun kerfstok

Leeuwarden

Uit onderzoek is gebleken dat de drie verdachten van de 'Cafe-moord' in de weken voor en na de overval op café Nijlân, in verschillende samenstellingen met anderen, ook bij andere gewelddadige overvallen betrokken zijn geweest. Het was de jongemannen te doen om geld en om gsm's, die weer werden verkocht. De jongens hadden het geld nodig om hun levensstijl te bekostigen.

Overvallen op bezorgers op 8 en 9 januari 2005 in De Jokse in Leeuwarden.
Twee verdachten uit de zaak Nijlân hebben, samen met een
21-jarige man uit de gemeente Boarnsterhim, op zaterdagavond 8 januari jl. in de Jokse in Leeuwarden een pizzabezorger onder bedreiging met een honkbalknuppel van zijn geld beroofd.

Eén van de verdachten uit de zaak Nijlân en de eerdergenoemde 21-jarige man hebben daarnaast, samen met twee Leeuwarders van 16 en 19 jaar, op zondagavond 9 januari jl. in de Jokse een bezorger van een Chinees restaurant onder bedreiging van een honkbalknuppel beroofd. Ze hebben hierbij geld en een gsm buitgemaakt.

Beroving van een man op 30 januari 2005 te Drachten.
Eén van de verdachten uit de zaak Nijlân heeft op 30 januari jl., samen met twee mannen uit Leeuwarden van 19 en 23 jaar, een man beroofd op De Kaden in Drachten. Daarbij werd een geldbedrag buitgemaakt.

Beroving in De Groene Ster te Leeuwarden op 10 februari 2005.
Alle drie verdachten uit de zaak van de hierboven genoemde beroving te Drachten (onder wie dus één verdachte uit de zaak Nijlân) waren op 10 februari jl., samen met nog twee Leeuwarders van 18 jaar en 20 jaar, ook betrokken bij een beroving van een man in De Groene Ster in Leeuwarden. Bij die beroving werden een gsm, identiteitspapieren en geld buitgemaakt. ©BON
Provincie:
Tag(s):