vrijdag, 28. oktober 2005 - 11:41

Motoragent aangereden bij ramkraak

Den Haag

Een 33-jarige hoofdagent is donderdagavond op de Rijswijkseweg in Den Haag aangereden door een nog onbekende automobilist. Het betrokken voertuig was kort daarvoor weggereden bij een ramkraak aan de Koningin Julianalaan in Voorburg. Twee inzittenden van dit voertuig hadden bij een computerzaak enkele goederen weggenomen.

De motoragent zag op het Spaarneplein het voertuig rijden en zette direct de achtervolging in. Net voor het viaduct van de Rijswijkseweg nabij het Hollands Spoor stopte de bestuurder van de auto op de rijbaan en reed vervolgens vol gas achteruit en ramde de onfortuinlijke motoragent.

Door de klap werd de agent zo’n drie meter door de lucht geslingerd en kwam met een klap op het wegdek. Het voertuig reed vervolgens verder en werd korte tijd later leeg aangetroffen op de Laakkade.

Eerder deze maand verloor een 38-jarige motoragent van het korps Rotterdam-Rijnmond een been nadat hij volgens ooggetuigen opzettelijk was aangereden door een automobilist op de snelweg A15.

De motorfiets raakte bij de aanrijding in Den Haag zwaar beschadigd. Wonderwel raakte de agent daarbij niet gewond. De politie roept getuigen van de ramkraak zich te melden via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):