zaterdag, 19. november 2005 - 17:20

Motorrijder twee maal spoorloos

Oldeberkoop

Een motorrijder is vrijdag de politie tot twee maal toe te slim afgeweest. De politie wilde om 4.35 uur de man controleren, omdat ze het opvallend vonden dat de man ondanks de lage temperatuur dunne kleding droeg en slingerend op de N381 vanuit de richting Appelscha reed.

Toen hem een stopsein werd gegeven negeerde hij dat en probeerde met hoge snelheid te vluchten. Op basis van het kenteken van de motor werd vastgesteld dat het zou gaan om een 35-jarige inwoner van Beetsterzwaag. Op N351 sloeg de man af in de richting van Oldeberkoop.

Na een bocht voorbij het centrum zagen de politiebeambten een man lopen die als de motorrijder werd herkend. De man vluchtte verder en sprong in het water van de jachthaven. Omdat de man na zijn duik onvindbaar bleef, werd onmiddellijk een zoekactie in de omgeving gestart, waarbij ook een diensthond werd ingeschakeld. De brandweer heeft op de plek waar de man te water ging, tot ongeveer 12.00 uur zonder resultaat gedregd.

Later die middag, rond 16.00 uur, werd de man gesignaleerd in het Molenbosch. Na een zoekactie is de man gevonden, deze vluchtte opnieuw en wist de politie weer te ontkomen. De man had het volgende signalement: lengte ca. 1.90 meter, opvallend dunne lippen en een grote schoenmaat. Hij droeg een spijkerbroek en witte sportschoenen en daarbij een beige windjack met capuchon.
Provincie:
Tag(s):