vrijdag, 4. februari 2005 - 15:30

MS Antispyware geeft alert bij Startpagina.nl

Computergebruikers bij de beta-versie van Microsoft Antispyware krijgen een alert geinstalleerd als ze de webiste startpagina.nl hebben ingesteld als startpagina. Microsoft merkt Startpagina.nl aan als een 'browser hijacker' en raadt de gebruikers via deze software aan om www.msn.nl in te stellen als opstartpagina. Msn.nl is de opstartpagina van Microsofts eigen internetportal.

Via deze website geeft Startpagina uitleg over de melding en geeft aan dat de alert absoluut onterecht is. Door deze software van Microsoft wordt bij de gebruiker de indruk gewekt dat Startpagina op slinkse wijze de instellingen van de browser verandert. "Dit is onjuist: 'nog nooit heeft Startpagina de instellingen van de browser aangepast tenzij de gebruiker dat zèlf doet', zo zegt Bert Wiggers van Startpagina in een verklaring. 'De meldingen van deze Microsoft-programmatuur over Startpagina.nl kunnen gebruikers dan ook met een gerust hart negeren.'

De website geeft ook aan hoe de melding verholpen kan worden en hoe de pagina gewoon als startpagina gebruikt kan blijven.
Categorie:
Tag(s):