zondag, 10. april 2005 - 13:24

Muindi wint 25e marathon Rotterdam

Rotterdam

De Keniaan Jimmy Muindi heeft de 25e editie van de marathon van Rotterdam gewonnen. Zijn landgenoot Jackson Koech hield tot op de Coolsingel de wedstrijd spannend, maar wist niet verder te komen dan een tweede plaats. Grote favoriet was de Keniaan Felix Limo, maar kon bij de beslissende versnelling het tempo van de uiteindelijke winnaar niet bijbenen en finishde als derde. Kamiel Maase pakte de Nederlandse titel.

Om 11:00 uur precies klonk op de Coolsingel in Rotterdam het startschot voor de zilveren editie van de marathon van Rotterdam. Burgemeester Ivo Opstelten onstak het kanon waarna de 12.500 deelnemers aan de 42 kilometer begonnen. Ondanks eens snelle start, verhinderde regen en de koude wind een wereldrecordtijd. De kopgroep ging weg onder het schema van het wereldrecord en kwam op de 5 kilometer door in een tijd van 14:50. Halverwege was de achterstand op het wereldrecord-schema echter te groot geworden om een top tijd te lopen.

Rond de 37 kilometer plaatste de Keniaan Muindi de beslissende versnelling en liet zijn overgebleven tegenstanders Limo en Koech achter zich. Waar Koech nog mee probeerde te komen, moest Limo zijn meerdere erkennen en liep grote achterstand op. Munji won uiteindelijk in een tijd van 2:07:49.

NK
Kamiel Maase werd elfde met een tijd van 2:12:50 en pakte daarmee de Nederlandse titel op de marathon. Rond kilometer 34 plaatste Maase de beslissende versnelling en liet daarmee Jeroen van Damme achter zich. Van Damme finishde uiteindelijk als veertiende op 2 minuten van Maase. Greg van Hest werd derde Nederlander met een tijd van 2.20.34.

©BON / Foto Pro Shots
Categorie:
Tag(s):