donderdag, 7. april 2005 - 13:00

Museumweekend laat ‘kunst van het bewaren’ zien

Regio

Op zaterdag 9 en zondag 10 april 2005 zijn veel musea gratis of met flinke korting toegankelijk tijdens de inmiddels 24ste editie van het Museumweekend. Als motto is dit jaar gekozen voor ‘De kunst van het bewaren’. Er komt heel wat bij kijken om voorwerpen eeuwenlang te bewaren. Het Museumweekend is het grootste culturele evenement in Nederland, georganiseerd door de Museumvereniging.
<BR>

Het thema van het Museumweekend is de Kunst van het Bewaren. Voor dit motto is gekozen omdat het de werkzaamheden toont die normaal gesproken voor het publiek verborgen blijven. Deze verborgen werkzaamheden omvatten een groot deel van het dagelijkse museale werk. Ruim baan dus voor de rol van conservatoren en restauratoren, speciaal voor het museumpubliek. Met het Museumweekend begint een heel jaar met aandacht voor het behouden en beheren, bewaren en restaureren van museale objecten.
Veel musea halen alles uit de kast, tonen wat een restaurator doet, welke gevaren er op de loer liggen, zoals houtworm, zilvervisjes, inktvraat .. en wat musea doen om al hun vaak zo uiteenlopende voorwerpen goed te bewaren. Ook dit jaar organiseert een groot aantal deelnemende musea weer extra activiteiten binnen het gekozen thema.
www.museumweekend.nl
Provincie:
Tag(s):