maandag, 5. december 2005 - 14:02

Muziekclips op sex belust en vrouw-onvriendelijk

Zwolle

In navolging van burgemeester Geert Dales van Leeuwarden die jonge losers hekelt, gooit de Zwolse fractie van de ChristenUnie (CU) een andere knuppel in het hoenderhok. Muziekzenders als MTV, TMF en The Box moeten worden gewezen op hun verantwoordelijkheden. Zo niet, dan maar van de kabel halen.

De populaire muziekzenders moeten het voortouw nemen als het gaat om de aanpak van loverboys. Ook vindt de CU Zwolle dat bepaalde clips, vanwege een ontoelaatbare portie seks waarbij het er in veel gevallen vrouwonvriendelijk aan toe gaat, niet meer uitgezonden mogen worden. Want dit soort clips leidt in de maatschappij tot ongewenst seksueel gedrag onder de jongeren.

Dinsdagavond zal de CU Zwolle tijdens de wekelijkse raadsvergadering een motie indienen waarbij de gemeente er beter op gaat letten welke afspraken er met een kabelexploitant en de programmaraad gemaakt gaan worden. De motie moet zorgen voor een beter verantwoord aanbod van programma’s. De muziekzenders staan al langer onder druk.

Ook in de tweede kamer is er een levendige discussie ontstaan over het muziekaanbod van jongerenzenders. Tijd voor bezinning om een algehele verloedering van waarden en normen tegen te gaan. De CU Zwolle is er klaar voor en met het indienen van een motie wordt een eerste signaal afgegeven.

Tekst:MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):