donderdag, 14. juli 2005 - 14:36

N293 ‘luidruchtig’ geopend

Roermond

Onder een hels kabaal van claxons is donderdag even na het middaguur de N293 officiëel in gebruik genomen. De N293 verbindt het industrieterrein Heide-Roerstreek tussen Roermond en Herkenbosch met de Heinsbergerweg in Melick. Het startschot werd verricht op het fietsviaduct over de N293 door gouverneur Leon Frissen in aanwezigheid van ondermeer burgemeester Beers van de gemeente Roermond en burgemeester Offermans van de gemeente Roerdalen, gedeputeerde van Verkeer Vestjens en directeur van Rijkswaterstaat dhr. Post.

Het geheel werd muzikaal opgeluisterd door harmonie Concordia uit Melick. Op het moment dat de hoogwaardigheidsbekleders het officiële startsein gaven kwam er een karavaan van vrachtwagens aangereden, voorafgegaan door brandweer en politie, om de nieuwe verbindingsweg te openen. De N293 was al opengesteld vanaf 1 juli.

De nieuwe N293 is in totaal 1,9 km lang en heeft €3,1 miljoen euro gekost om te worden gerealiseerd. De N293 is een onderdeel van het pakket Via Limburg dat momenteel in en rondom Roermond wordt gerealiseerd ivm de aanleg van de A73.

© BON/Foto’s: John Peters
Provincie:
Tag(s):